söndag, september 26th, 2010...20:36

Diskussionsinlägg

Jump to Comments

Här är mitt diskussionsinlägg ”Att läsa tankar” som är publicerad i ”Elever och lärare tipsar och diskuterar”1 kommentar

 • Att läsa tankar
  Kan man verkligen läsa tankar? Detta är något som boken ”k(K)onsten att läsa tankar” av Henrik Fexeus hävdar är möjligt. Det är däremot inte i den bemärkelsen som vi kanske först kommer att tänka på, som när en spåkvinna läser en främlings framtid ur sin kristallkula, utan något mycket mer konkret. Henrik Fexeus påstår att du genom att läsa av en annan människas kroppsspråk, miner, beteenden och utåtriktade känslor kan förstå denna individs känslor och sinnesstämning, något som han kallar: att läsa tankar.
  Människan har ett väldigt avancerat kroppsspråk och vi använder allting (lite otydligt: använder allting? alla delar av kroppen? eller vad menar du?). Men är vi egentligen medvetna om vad vårt kroppsspråk betyder? (fin retorisk fråga!) En sak som intresserar mig är när han tar upp hur man tacklar personkemi. Kemi är det inte (förslag på tilllägg: i bokstavlig mening,) men det finns ju antagligen något där för det tar inte så lång tid innan man vet om man gillar någon eller inte. Henrik Fexeus skriver att om man härmar personen man vill lära känna i tal och kroppsspråk komma) får personen en undermedveten bra (förslag: positiv) känsla för dig. Den enkla anledningen till detta är att man härmar någon den (personen) tycker om – sig själv.
  När jag först läste detta var jag skeptisk men om man tittar sig omkring och (överflödigt: ser) när folk pratar följer de faktiskt varandra i sitt kroppsspråk. Vetenskaplig psykologi lägger människans tankar svart på vitt men frågan är om två helt olika personer verkligen kan fungera i harmoni. Fast även om jag inte tror att allt han skriver i boken stämmer på alla så består en vänskapskrets inte endast av en typ av människor utan (av människor med) en hel svärm av olika känslor och tankar.
  Tror du att kroppsspråket påverkar din uppfattning om någon? Och i så fall, är detta något som skulle hjälpa oss i det vardagliga livet?
  Här hittar ni boken Konsten att läsa tankar. (Bra att du länkar till boken, men efterföljande text är inte så driven: kanske kan du låta mer uppmanande? då låter det också som om den är mer läsvärd!) Om ni känner er manade så tycker jag absolut att ni ska läsa några sidor.
  Sammantaget: Inpireranade inlägg om ett intressant ämne! Glöm inte att skriva vilket år som boken kom ut och kursivera titlar!

Leave a Reply